Εσείς θα αφήσετε τα χρήματά σας να... πετάξουν; Κάντε άμεσα συντήρηση στον καυστήρα και στο κλιματιστικό σας και εξοικονομήστε έως και 30% από την κατανάλωση ενέργειας!

Δείτε μερικές χρήσιμες οδηγίες συντήρησης εγκαταστάσεων θέρμανσης

Κλιματισμός

>Κλιματισμός
Κλιματισμός 2017-12-09T13:41:38+00:00

Γιατί να χρησιμοποιούμε κλιματιστικό

Ο κλιματισμός σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον για εσάς, με την σωστή θερμοκρασία και με ευχάριστα επίπεδα υγρασίας. Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράγουν καθαρό, υγιεινό φρέσκο αέρα, αφυγραίνουν την ατμόσφαιρα και αποτρέπουν την εμφάνιση μούχλας. Και όλα αυτά χωρίς ρεύματα αέρα και θόρυβο. Εν ολίγοις ο κλιματισμός σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα,να είσθε  ποιο ενεργητικοί και σε φόρμα.

Και αυτό έχει εξαιρετικές συνέπειες, γιατί όσο καλύτερα αισθάνεται κανείς, τόσο πιο δημιουργικός και παραγωγικός είναι. Σε ποιόν δεν αρέσει, άλλωστε, να μπαίνει σε ένα κατάστημα, καφετέρια, εστιατόριο ή ξενοδοχείο που να έχει κλιματισμό και ιδιαίτερα το καλοκαίρι;

Ιδανική θερμοκρασία ενός χώρου

Oσο για την ιδανική θερμοκρασία ενός κλιματιστικού, οι απόψεις διίστανται, ενώ επισήμως σαφή επιτρεπά όρια δεν υπάρχουν. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να ρυθμίζονται στους 25 – 26 βαθμούς, ορισμένοι γιατροί κάνουν λόγο για 22 βαθμούς, ενώ άλλοι συμβουλεύουν απλώς να διατηρείται σε μια λογική διαφορά από την έξω θερμοκρασία. Aν δηλαδή, η θερμοκρασία είναι περίπου στους 40 βαθμούς Kελσίου, καλό είναι το κλιματιστικό να ρυθμίζεται στους 26 – 28 και όχι στους 20 γιατί η μετάβαση από ένα πολύ θερμό σε ένα πολύ ψυχρό κλίμα δεν είναι τόσο ευχάριστη για τον οργανισμό

Επιπτώσεις κακής συντήρησης του κλιματιστικού

Oι επιπτώσεις ενός κακοσυντηρημένου κλιματιστικού στην υγεία δεν είναι τόσο ευχάριστες ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι χρόνια νοσούντες, ηλικιωμένοι. Νοσήματα που μπορεί να προσβάλλουν τους πνεύμονες λόγω κακής συντήρησης των κλιματιστικών μονάδων είναι η εξωγενής αλλεργική κυψελίτιδα ή βρογχιελίτιδα, που εκδηλώνονται με έντονο βήχα και δύσπνοια και αντιμετωπίζονται με χορήγηση οξυγόνου και κορτιζόνης, ενώ συνήθως ο ασθενής χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Oσον αφορά στους ασθενείς που πάσχουν από βρογχικό άσθμα ή χρόνια βρογχίτιδα μπορεί να παρουσιάσουν παρόξυνση της νόσου, σε περίπτωση που εκτεθούν σε κακοσυντηρημένα κλιματιστικά, ενώ είναι παρατηρημένο ότι η εισπνοή πολύ κρύου αέρα μπορεί να προκαλέσει ασθματικό παροξυσμό ή ακόμα και σε όσους έχουν προδιάθεση για βρογχική υπεραντιδραστικότητα.

Συντήρηση του κλιματιστικού

Η συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων γίνεται μία φορά το χρόνο. Στοιχίζει 30 με 45 ευρώ και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισχύος ψύξης και θέρμανσης. Συνίσταται να γίνεται πριν από το καλοκαίρι, στα τέλη της άνοιξης.

Για ποιο λόγο λοιπόν πρέπει να κάνουμε την συντήρηση;Για να μην χαλασουνε λοιπόν δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος για να κάνουμε συντήρηση στα κλιματιστικά μας. Υπάρχουνε και άλλοι λόγοι που είναι και ποιο σημαντικοί, όπως είναι η υγεία μας.Στην συντήρηση εμείς οι τεχνικοί χρησιμοποιούμε ένα ειδικό αντιβακτηριδιακό χημικό  υγρό το οποίο σκοτώνη  μύκητες, βακτήρια, μικροοργανισμούς, και είναι και κατά της μούχλας.

Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολλοί  ειδικά αν καπνίζουμε μέσα στο σπίτι και πολύ περισσότερο αν υπάρχουνε μικρά παιδιά, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι μόλυνσης, καταλαβανετε λοιπόν πως το θέμα είναι ποιό σοβαρό από ότι φαίνεται.

Είναι πολύ σημαντικό  λοιπόν να επιλέξουμε σωστά τον τεχνικό που θα κάνει συντήρηση στο κλιματιστικό μας και να του ζητήσουμε να μας πει τι είδους χημικό θα χρησιμοποίση για τον καθαρισμό του κλιματιστικού μας να μην μας χρεωση 30-45 ευρω και το καθαρίσει με άζαχ ή κάποιο σαμπουαν.Το λέω γιατί το κάνουνε πάρα πολλοί αυτό το πράγμα, για να μην πληρώσουνε και αγοράσουνε ένα σωστό φάρμακο,παίρνουνε από τα σούπερ μάρκετ κάποια καθαριστικά φτηνά και καθαρίζουνε με αυτά, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστός καθαρισμός του κλιματιστικού μας.

Η συντήρηση λοιπόν περιλαμβάνει:

  • Με ειδικά μανόμετρα γίνεται ο έλεγχος των υγρών τα οποία είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού, τυχόν έλλειψη ή πλεόνασμα δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα
  • Απολύμανση εσωτερικού στοιχείου με ειδικό απολυμαντικό για την αποφυγή δημιουργίας βακτηρίων και μυκήτων, που είναι μία κατάσταση επικίνδυνη για την υγεία όλων μας
  • Καθαρισμός και απολύμανση του εξωτερικού μηχανήματος και έλεγχος του συμπιεστή.